• BMTED1

Bananenhapje met tahin en dadelsiroop | Ontbijt

Een volkorentortilla, een banaan, tahin en dadelsiroop. Dit ontbijt is in een mum van tijd klaar dus ideaal voor een drukke ochtend. Maar is het ook echt lekker?

Ongeveer een jaar geleden nam ik het besluit om meer vegetarisch/vegan te gaan eten. Mits ik zelf niet altijd zo heel veel inspiratie heb, ben ik dan maar enkele kookboeken gaan kopen. Zo ben ik terechtgekomen bij De Vegan Keuken. Een kookboek vol vegan (duh!) recepten, van ontbijtjes en snacks tot hoofdgerechten en overheerlijke desserts.

Toen ik de foto van dit recept voor de eerste keer tegenkwam dacht ik onmiddellijk, “Mmmh, dat ziet er lekker uit!”. Maar eens ik het recept begon te lezen had ik geen idee wat voor smaken me te wachten stonden. Als beginnende vegetariër kende ik  dingen zoals tahin of dadelsiroop niet. Laat staan dat ik wist hoe de combinatie van de twee zou smaken. Maar ik besloot toch om het een keer te proberen en sindsdien is het één van mijn favoriete ontbijtjes.

BMTED

Het recept

4 volkorentortilla’s (20cm doorsnede)

4 eetlepels tahin

3 eetlepels dadelsiroop

4 bananen, gepeld

Werkwijze

Pak als eerste een middelgrote koekenpan (aka bakpan) uit je kast en zet die op het vuur. Zet je vuur op een hoge temperatuur en wacht even tot je pan warm is. Daarna leg je de volkorentorilla in de pan en verwarm je ze voor 30 seconden aan elke kant. Ik test dit altijd door met mijn hand aan de tortilla te voelen. Als de bovenkant warm is dan draai ik hem om en dan zit je meestal wel goed. Pas wel op dat je je vingers niet verbrandt 😉

BMTED2

Leg de tortilla daarna op een snijplank. Bestrijk ze met een dun laagje tahin en besprenkel daarna met dadelsiroop. Een handig trucje hiervoor is dat je de achterkant van je lepel gebruikt om de siroop uit te smeren over je tortilla. Op die manier heb je geen extra afwas en verspil je ook geen eten.

BMTED3

Wanneer je daarmee klaar bent leg je de banaan bovenaan je tortilla en rol je ze stevig op. Druk wel niet te hard wanneer je dit doet of je hebt als resultaat een geplette banaan en siroop die er aan beide kanten uitloopt (ik spreek uit ervaring).

BMTED4

Tot slot snij je de tortilla in dikke plakken en steek je ze vast met een tandenstoker. Op die manier rolt ze niet open en kan je ze op je gemak opeten. Je kan dit ontbijtje zowel warm als koud serveren maar ik raad het je toch aan om het warm te eten. Believe me, het is 10x lekkerder dan.

BMTED5

Trouwens, wisten jullie dat bananen de enige vruchten zijn die zowel tryptofaan als vitamine B6 bevatten? In mensentaal betekend dat dat een banaan eten ervoor zorgt dat je stemming verbetert. Dit ontbijt is dus niet alleen handig op een drukke ochtend maar je wordt er ook nog eens vrolijker van.

De Vegan Keuken kost slechts €6,99 en is te vinden in de Ava of op Vega-life.

Smakelijk eten!

Love,

Laura

No Comments