• curry-pastinaak-soep6

Curry Pastinaak Soep | Lunch

Curry poeder en pastinaak, veel meer heb je niet nodig om deze soep te maken. Gemakkelijker kan niet. Maar betekent eenvoudig ook lekker?

Soep is iets waar ik nooit echt gek van ben geweest. Het idee van soep te moeten eten vond ik maar niks, laat staan eentje met stukjes in. Alleen de erwtensoep die mijn oma maakte, die vond ik lekker. Daar kon ik liters van op eten. Maar doorheen de tijd heb ik geleerd om ook van andere soepen te gaan houden.

Elke week stel ik een soort van eetschema op, zo weet ik wat ik in de winkel moet gaan halen en kan ik mij gemakkelijker houden aan gezond eten. Op die manier heb ik dit recept, net zoals dat van mijn bananenhapje, ontdekt in één van mijn favoriete vegetarische kookboeken:  The hungry vegetarian student kookboek.

Het recept

Voor 4 personen:

25g boter                                                             1 eetlepel olijfolie

1 ajuin, gesneden                                             2 partjes look, gesneden

2,5 cm gember, gepeld en gesneden        1 eetlepel curry poeder

1 koffielepel komijn zaadjes                        750g pastinaak, gepeld en gesneden

1 liter groente bouillon                                  zout en peper

Curry-pastinaak-soep

Werkwijze

Voorbereidingstijd: 15 minuten                 kooktijd: 30-35 minuten

Stap 1: Neem een kookpot van middelmatige grote en zet die op het vuur. Laat hierin de boter samen met de olie smelten en voeg dan de ajuin, de look en de gember er aan toe. Laat deze voor 4-5 minuutjes stoven op een matig vuur of tot dat ze er glazig uit gaan zien.

curry-pastinaak-soep4

Stap 2: Wanneer de ajuin, de look en de gember gaar zijn kan je de curry poeder en de komijn zaadjes toevoegen. Laat dit geheel voor 2 minuutjes stoven, zodat de kruiden goed opgenomen worden. Zorg wel dat je de kruiden niet laat aanbranden op de bodem van de kookpot.

curry-pastinaak-soep3

Stap 3: Voeg hierna de stukjes pastinaak toe en roer voldoende zodat elk stukje een ‘jasje’ van kruiden rond zich heeft. De pastinaak moet er eigenlijk meer geel dan wit uit zien, als je dat hebt dan zit je goed.

curry-pastinaak-soep5

Stap 4: Als je daarmee klaar bent voeg je de groente bouillon aan het geheel toe en laat je dat voor 20 tot 25 minuten sudderen of tot dat de pastinaak gaar is. Zet hiervoor ook even een deksel op de kookpot, zo versnel je het proces een beetje.

curry-pastinaak-soep2

Stap 6: Eens de pastinaak gekookt is neem je een staafmixer en blend je de soep tot deze zacht is. Proef hier ook eens van je soep, is ie wat te flauw dan kan je altijd peper en zout naar smaak toevoegen. Verdeel de soep in vier voorverwarmde kommetjes en serveer met een lepeltje natuur yoghurt en een beetje koriander.

curry-pastinaak-soep1

In de plaats van de yoghurt en de koriander heb ik de soep afgewerkt met bieslook omdat ik koriander niet echt mijn ding is.

Pastinaak is een beetje een vergeten groente. Veel mensen weten niet dat pastinaak hier al veel langer te vinden is dan aardappelen en toch eten niet zo heel veel mensen het. Deze groente is dan ook een echte wintergroente dus perfect om een lekkere soep of hutsepot van te maken met dit koude weer.

Ga jij deze soep ook een keer uitproberen? Of heb jij een andere soep die je lekker vindt?

Love,

Laura

2 Comments

  • comment-avatar
    Piquer Rosette november 21, 2017 (2:59 pm)

    Hallo Laura, ik heb de soep ook gemaakt, en ze was heel lekker!