• Drake-4

Drake: The Boy Meets World Tour

Op 28 februari en 1 maart vertoefde the one and only Drake in ons klein Belgenland. Na 4 jaar heeft hij eindelijk de weg terug naar Antwerpen gevonden. Natuurlijk hebben wij hier overduidelijk gebruik van gemaakt. Met één volledig uitverkocht concert en het ander bijna uitverkocht kunnen we zeggen dat Drake er weer een zalig feestje van gemaakt heeft.

Staan- of zitplaatsen

Zelf heb ik gekozen voor zitplaatsten. Achteraf bekeken heb ik hier misschien wel een beetje spijt van omdat het “echte” feestje zich vooral afspeelde op het middenplein. Persoonlijk vind ik het wel een beetje stom dat de meeste mensen met zitplaatsten amper aan het dansen was. Op sommige plaatsen was dit natuurlijk wel het geval maar hey, ergens had ik dit op voorhand kunnen weten.

Drake-3

Het voorprogamma?

Aangezien ik en mijn vriendin Chloë zitplaatsen hadden, hadden we besloten om op ons gemak nog iets lekkers te gaan eten voor het concert. We kenden allebei niet echt iemand uit het voorprogamma dus vonden we het niet zo erg om wat later te komen.

Wat mij enorm verwonderde was dat wij absoluut niet de enige waren die zo dachten. Ik denk dat het halve sportpaleis nog binnen moest en dat een half uur voor dat Drake zou beginnen. Hierdoor vonden we amper een parkeerplaats en dachten we even dat we Drake zijn entree zouden missen. But we got lucky en waren nog ruim op tijd.

Drake-1

De show:

God waar moet ik beginnen?! Vuurwerk, ballonnen die door de lucht zweefde in allerlei vormen, danseressen, vuur, een van kleur veranderende maan,… Drake had it all. Het is één van de mooist in elkaar gestoken concerten die ik ook gezien heb.

De muziek was een mix mash van oude en meer recentere nummers. Natuurlijk ging het heel sportpaleis los bij nummers zoals Hotline bling, One Dance & Fake Love. De die hard fans konden natuurlijk met alle nummers meezingen.

Drake is ook één van de eerste en enige artiesten (die ik al live heb gezien) die zoveel tegen zijn publiek praat. “I see you baby” is één van de vele zinnetjes die hij daarvoor gebruikte. Op een bepaald punt in zijn show heeft hij (zeker 10 minuten) uitgebreid de tijd genomen om tegen iedereen iets te zeggen. Hier heeft hij mij wel weten te raken waardoor er toch een traantje over mijn wang liep.

Met de woorden (niet zijn exacte woorden dankzij mij korte termijn geheugen) ” I’m proud of you, not cus you bought a ticket but because I see so many different people from different places and you are showing how the world should be rolling.” sloot hij zijn concert af.

Drake-2

Mijn ervaring:

Ik ben zelf niet één van die die hard fans maar het leek me gewoon leuk om Drake een keer live te zien. Omdat ik zelf eerder naar rock concerten ga was de combinatie van zitplaatsen en eerdere rustige muziek (voor mijn doen dan) een beetje saai. Het eerste half uur had ik ook echt gevoel dat de mensen rondom mij zich hetzelfde dachten. Maar nadat hij zijn publiek uitgebreid had aangesproken brak de sfeer ineens los.

Het feit dat hij zoveel tegen zijn publiek heeft gepraat heeft bij mij toch iets losgemaakt. Ik vind het altijd fijn als artiesten hun fans weten te waarderen. Veel artiesten nemen niet eens de tijd om een “conversatie” met hun publiek aan te gaan, enkel liedjes en een paar woorden. Daar stopt het dan.

Ik vond het één van de betere concerten waar ik al ben geweest. De show was echt tot in de puntjes afgewerkt en Drake heeft mijn gevoelige snaar geraakt (wat ik totaal niet had verwacht). Ik heb zeker geen spijt dat ik tickets heb gekocht. Het enige waar ik misschien wel spijt van heb is dat ik geen staanplaatsen heb genomen. Maar ja, spijt komt altijd te laat 😉

Wat vonden jullie van het concert? 

XOXO Laura

No Comments