• hvamt3

Het verhaal achter mijn tattoo’s

Mijn eerste tatoeage liet ik zo’n 3 jaar geleden zetten achter de rug van mijn ouders. Mijn laatste staat er nog maar een kleine twee maanden. Maar wat is het verhaal er achter?

VIII V MMXV

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren, mijn eerste tatoeage. Voor mij was dit een hele grote stap en ik vond het ook allemaal heel spannend. Ik was nog maar net 18 jaar en ik had, ondanks dat het van mijn ouders niet mocht, besloten om toch een afspraak te maken. Zo ging ik dan, in de zomer van 2015, helemaal alleen en vol zenuwen naar Voodoo, een piercing en tattoo shop in Hasselt.

Tegen al mijn verwachtingen in, deed de tatoeage zelf eigenlijk helemaal geen pijn. Op nog geen 2 minuten stond ie er al op en was ik klaar om terug naar huis te gaan. Ik was zo blij met het resultaat en ik heb hem bijna een jaar verborgen kunnen houden voor mijn ouders. Tot op een dag mijn mama en ik gingen shoppen en ik door een stomme beweging mijn geheim verklapte.

hvamt2

Op zich waren ze niet echt heel kwaad, eerder teleurgesteld. Niet omdat ze de tattoo lelijk vonden maar gewoon omdat ik het toch had gedaan ondanks dat ze ‘nee’ hadden gezegd. Nu moet je geen voorbeeld nemen aan mij moest je overwegen om hetzelfde te doen. Ik ben er totaal niet trots op dat ik hierover gelogen heb tegen mijn ouders en het had ook heel anders kunnen aflopen. Maar achteraf gezien ben ik wel blij dat ik het op deze manier gedaan heb.

Sindsdien staan er negen romeinse cijfers aan de onderkant van mijn linker borst. Voor de buitenwereld slechts getallen/letters maar voor mij een datum vol betekenis: de geboortedag van mijn kleine broer.

De roos

Mijn tweede tattoo is eigenlijk één van de meest impulsieve beslissingen die ik in mijn leven gemaakt heb. Op 26 juli (de verjaardag van mijn vriendje) gingen we naar Twenty Two Tattoo in Herentals voor zijn eerste tatoeage. In de tussentijd dat mijn vriendje zijn tattoo liet zetten heb ik mijn mama proberen om te praten om er zelf nog eentje te mogen laten zetten. Twee uur heb ik zitten zagen en zeuren… Maar hey, het is de aanhouder die wint he 😉

In tegenstelling tot mijn eerste tattoo deed deze 100x meer pijn. Ik had dit wel verwacht omdat ie op mijn ribben staat maar jezus man, dat was wel even tanden bijten. Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden zeker?  Ondanks dat er bij deze tattoo niet echt een verhaal is hoor ik mensen vaak zeggen dat de roos ze doet denken aan die van Belle en het Beest. Best wel grappig eigenlijk, want vroeger (nu nog steeds eigenlijk…) was dat één van mijn favoriete films. Misschien zit er dan toch meer achter dan dat ik zelf denk?

Natuurlijk ben ik nu ook heel benieuwd naar jullie tattoo’s en de verhalen er achter. En als je er nog geen hebt, wat zou je dan willen laten tatoeëren? Laat het me zeker weten in de comments!

Love,

Laura

 

 

No Comments