• odette-lunettes1

How about Odette Lunettes?

Dankzij de PXL ben ik, na ettelijke maanden, eindelijk nog eens herenigend met één van mijn eerste idolen. Namelijk: Eline de Munck. Deze keer niet om over haar te fangirlen maar om een luisterend oor te zijn naar haar verhaal achter Odette Lunettes.

Fangirl?

Persoonlijk volg ik Eline al van toen ze nog een VJ was bij JIMtv. Ik ging dan ook vaak naar Fuzz (een woensdagnamiddag programma op JIM), enkel en alleen om haar te kunnen ontmoeten.

Voor mij is zij altijd al iemand geweest waar ik naar opkeek. Niet alleen omdat het een topwijf is, maar ook omdat ze enorm sterk in haar schoenen staat. Dat zorgde op de één of andere manier voor motivatie om dingen in mijn leven te bereiken. Misschien heel melig, maar het is wel zo.

odette-lunettes2

Odette Lunettes

Ik denk dat de dag van vandaag de meeste mensen hier in België wel al eens gehoord hebben over Odette Lunettes. Degene waarbij dit niet het geval is dragen ofwel geen bril ofwel leven ze onder een steen 😉

Het bedrijf is simpelweg ontstaan door zin in ondernemerschap. Samen met Bob Geraerts is Eline dan ook aan dit avontuur begonnen.

Een leuk weetje voor de mensen die Eline niet echt volgen/kennen: de naam van het bedrijf is genoemd naar haar hondje Odette.

odette-lunettes

Naast zin in ondernemerschap wil Eline brillen ook op een andere manier naar de mensen overbrengen. Zoals ze zelf mooi verwoorde: “Een bril wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad, je hebt het omdat het moet.” Het doel is om het over te brengen als iets wat wel leuk en fashionable kan zijn. Uiteindelijk is het Eline haar grote droom om het bedrijf te doen uitgroeien tot de nieuwe Ray Bans.

Ondertussen zitten ze al aan hun derde collectie. Die werd vorige week ergens gelanceerd in een nieuwe pop-up store in Antwerpen. EN zijn ze al bezig aan een vierde. Dus voor al de Odette Lunettes fans: jullie kunnen je nu al verheugen op een nieuwe collectie!

Wat moet ik hier nu mee?

Na het hele verhaal van Odette Lunettes ben ik natuurlijk even met Eline gaan praten. Naast het feit dat ik haar na een lange tijd eindelijk nog eens heb gezien, heb ik het ook gehad over een mogelijke stage. Ik heb altijd gezegd dat ik naar Amsterdam of de UK zou gaan. Ofwel om bij een mode bedrijf stage te gaan doen ofwel om evenementen te organiseren.

Maar na dit verhaal te hebben gehoord, zit ik hier weer. Wil ik nu event gaan doen of zelf iets opstarten? Of ga ik naar het buitenland en ga ik door met mijn oorspronkelijk idee? Of blijf ik in België en doe ik dan misschien die stage bij Odette Lunette ?

Hopelijk maakt de tijd mij heel wat wijzer.

XOXO Laura

Deze artikels vind je vast ook leuk!

No Comments