• GCP

Gabrielle Chanel | Parfum

Een parfum geïnspireerd op het eigenzinnige karakter van Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel? Dat staat volgens Chanel gelijk aan een boeket van witte bloemen. Toetsen van jasmijn, tuberoos en oranjebloesem zijn de geuren die je kan verwachten. Maar is deze parfum nu echt zo rebels als de inspiratiebron erachter?

Chanel, een begrip dat al van begin 19de eeuw bekend staat om zijn exclusieve kleding, parfum en accessoires. Natuurlijk één van mijn all time favorite merken als het aan komt op couture of parfums. Het is ook altijd al een grote droom van mij geweest om later voor een modehuis zoals Chanel te gaan werken. A girl can dream, right?

Zelf heb ik al een kleine collectie aan Chanel parfums (mede mogelijk gemaakt door mijn mama) waarvan Coco Mademoiselle al altijd mijn ultieme favoriet is geweest. Maar toen ik een tijdje geleden in Milaan was, stond Chanel met een klein standje staaltjes uit te delen en nog geen minuut later was ik op slag verliefd op Gabrielle.

Gabrielle Chanel

Het is niet elke dag dat we te horen krijgen dat Chanel een nieuwe parfum op de markt brengt. Doorheen de jaren heeft het modehuis wel enkel geuren uitgebracht maar deze waren (spijtig genoeg) gewoon nieuwe versies van bestaande geuren. Gabrielle is dan ook een geur waar alle Chanel fans lang op hebben mogen wachten.

GCP1

Topnoten: 

Mandarijn, grapefruit en zwarte bes

Harnoten: 

tuberoos, yang yang, jasmijn en oranjebloesem

Basisnoten: 

Sandelhout en muskus

Persoonlijk vind ik deze geur zalig, hij ruikt fris maar toch heel volwassen. Je moet hem wel een beetje de tijd geven om te ‘rijpen’. De eerste paar minuten ruikt hij heel anders dan een half uur later. Hij blijft ook lekker lang zitten en dat vind ik heel belangrijk aan een parfum. Daarnaast word ik ook heel blij van deze geur. Het is alsof je op elk moment van de dag door een bloemenveld loopt.

De parfum is sinds 1 september verkrijgbaar op de officiële website van Chanel. Maar je kan hem nu ook vinden in parfumeriezaken zoals de Ici Paris of op hun website. Voor 50ml betaal je €103,00 en voor 100ml is het €146,00.

Love,

Laura

No Comments