• red-lipstick

Red lipstick. Every. Day.

Iedereen kent hem wel, de gewaagde rode lipstick. Ieder meisje heeft er wel eentje in haar make-up tas liggen. Als ik make-up draag is dat vaak ook hetgene waaraan je me zal herkennen: felle rode lippen.

Daarom heb ik ervoor gekozen om 3 verschillende soorten rode lipstick te vergelijken met elkaar. De strijd zal gaan tussen de Rouge Allure Velvet 38 La Fascinante van Chanel, de Smart Lipstick 933 Poppy Red van Kiko Milano en tot slot de Moisturising Lipstick Nr. 18 uit de Hema. Drie lipsticks, drie merken, drie verschillende prijzen, maar telkens dezelfde kleur.

red-lipstick

Product

“Een stralende fluweelachtige lippenstift”, dat is wat je kan verwachten volgens Chanel zelf. Natuurijk is dit niet de reden waarom ik deze lipstick heb gekocht. De enige reden waarom ik deze in mijn bezit is omdat het Chanel is en welk meisje wilt er nu geen Chanel hebben? Dus toen ik in Parijs op vakantie was en ik een standje van Chanel zag, heb ik besloten om deze toch maar eens te kopen. Mijn verwachtingen over dit product waren vrij hoog, zeker omdat Chanel zo’n geliefd merk is (en best wel duur is voor een 19-jarig meisje). Toen ik de lipstick op deed had ik eerst iets van: “Nee dit gaat er al niet gemakkelijk op, laat staan dat die fijn aan voelt”. Maar eens je hem op hebt voel je er bijna niks van, alsof je geen lipstick op hebt. Hij is inderdaad zoals Chanel hem beschrijft: fluweelzacht. Het enige nadeel aan een velvet lipstick is dat ie na een paar uur gaat aanvoelen alsof je lippen zijn uitgedroogd terwijl ze nog perfect in orde zijn.

Kiko Milano beschrijft hun product als een zachte en voedende lipstick en hiermee vertellen ze ook zeker geen leugens. Het moment dat ik hem op mijn lippen deed had ik echt gevoel dat ik één of andere Labello op had gedaan, zo zacht is hij. Hij heeft een redelijk hoge pigmentatie, dus het is echt rood rood. Af en toe ga ik wel eens iets te ver langs mijn lippen (kluns dat ik ben!). Deze lipstick gaat er gelukkig gemakkelijk af, terwijl de meeste rode lipsticks een rode clownsrand achterlaten.

Zoals de naam zelf zegt zou deze Hema lipstick voedend moeten zijn. Niks is minder waar. Ik had super droge lippen toen ik hem opdeed en normaal krijg je dan een heel schilferige look als je een lipstick opdoet, in tegenstelling tot lipgloss, maar hier had ik helemaal geen last van. Het is wel een iets dikkere lipstick qua structuur, wat vrij logisch is doordat hij zo voedend is. In tegenstelling tot die van Kiko Milano, gaat deze er wel minder gemakkelijk af als je over de rand van je mond gaat.

Prijs

Je kan het natuurlijk al raden. De lipstick van Chanel is best wel duur. Het is niet iets wat ik dagelijks zou aankopen of wat echt binnen mijn budget past als het aankomt op make-up. De lipstick kost een kleine €35,00. Voor een Chanel valt de prijs eigenlijk nog wel mee.

De prijzen van de Kiko Milano en de Hema lipstick liggen super dicht bij elkaar. Kiko vraagt slechts €3,90 deze lipstick, terwijl de Hema €3,50 vraagt. Hier schrok ik best wel van omdat Kiko bekend staat als een cosmetics brand terwijl de Hema dat helemaal niet is.

Verpakking

Ik vind de lipstick verpakking van Chanel zo leuk omdat het niet iets is wat je bij de meeste omhulsels tegenkomt. De huls is gemaakt van een glazende plastic, maar het speciale is dat dit uit één grote dop bestaat. Je moet dus op de onderkant duwen om het open te krijgen. Eens je hem open hebt, krijg je een gouden omhulsel met de lipstick erin. Ik betrap mezelf zo vaak op het feit dat ik zit te spelen met deze lipstick, gewoon omdat ik dat duwsysteempje zo leuk vind.

Kiko heeft best een simpele omhulsel, maar zoals ze zeggen less is more. De huls is gemaakt van zwart matte plastic. Voor de rest staat er enkel nog het logo onderaan de lipstick en de plaats waar het gemaakt is.

De verpakking van de Hema vond ik de minste van ze allemaal. Het is een vrij kleine lipstick en hij is ook heel simpel. Aan de onderkant kan je de kleur en het nummer van de lipstick zien. Hij is ook wat dikker in het midden dan aan de uiteinden, juist alsof hij een klein buikje heeft.

red-lipstick-3

Te koop?

Het vervelende aan Chanel is dat je deze niet zomaar in een drogisterij kan kopen. Je zou al bijna naar een winkel van Chanel zelf moeten rijden om er eentje te kunnen vinden. Gelukkig zijn ze ook te koop in de Galeria Inno en online. Het nadeel aan online bestellen is dat Chanel je €10,00 extra laat betalen voor de verzendkosten als je niet voor €100 aan producten bestelt.

Producten van Kiko Milano zijn enkel te vinden in filialen van Kiko of op hun online webshop. Gelukkig (!) zijn ze hun aantal filialen aan het uitbreiden. Dat is iets wat mij heel gelukkig maakt.

Net zoals de twee andere lipsticks vind je de producten van de Hema ook alleen maar terug in hun eigen filialen of op hun online webshop.

XOXO Laura

No Comments